Cilj naj ne bo prva stran, ampak prvo mesto

Dobra optimizacija spletnih strani lahko vaši spletni strani poveča obisk tudi za več kot 10 krat. Teoretično tudi več kot 100 krat!

Podjetja (vključno z nami), ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani ponavadi podjetjem povedo, da je ključno, da se njihova spletna stran uvrsti na prvo stran zadetkov v iskalnikih. To pomeni, da je njihova spletna stran na iskalnikih (Google, Najdi.si) pod ključnimi besedami pomembnimi za njihovo dejavnost uvrščena med prvih 10 zadetkov.

Pred kratkim sem na internetu našel zanimiv podatek, ob katerem se je treba zamisliti. Če bi se besedo optimizacija spletnih strani na Google.si iskalo 100 krat na dan, kaj mislite koliko obiska, bi naša spletna stran (ki je optimizirana na besedo optimizacija spletnih strani) dobila v enem dnevu, če bi bila na prvem mestu? In koliko na drugem, tretjem, desetem mestu?

Rezultati so naslednji:
– 1. mesto 57 obiskovalcev
– 2. mesto 21 obiskovalcev
– 3. mesto 18 obiskovalcev
– 10. mesto 3 obiskovalci

Teoretično gledano se vam podjetju, ki se ukvarja z optimizacijo spletnih strani splača odšteti trikrat več za prvo mesto, kot za tretje mesto.

Vaš cilj ne sme biti uvrstitev med prvih deset, ampak na prvo mesto. Za kar pa je včasih treba plačati kar velik znesek, vendar se to v večini primerov izplača.