Kako povečati obisk na svojem blogu?

Imate blog, vendar niste zadovoljni z obiskom le tega? Kljub temu, da v pisanje vlagate veliko časa in ste prepričani, da imate dobre članke obiska ni! Rešitev za vas je optimizacija spletnih strani (vašega bloga).

Predvidevam, da je osnova vašega bloga WordPress. Če ni predlagam, da greste čimprej na WordPress. Če nimate svoje domene lahko svoj blog odprete na strani najblog. Prednost strani najblog.si vidim predvsem v tem, da ima ta stran tudi vtičnik Seo all in one. Siolov blog ga namreč nima. Ima pa najblog.si še nekaj manj pomembnih prednosti, kot so brezplačno odprtje email naslova, tehnična pomoč, možnost zaslužka prek slovenskih oglaševalskih agenjcij,…..

Če ne veste kaj je optimizacija spletnih strani, lahko osnove preberete na tej strani, če kliknete povezavo optimizacija spletnih strani. Tukaj so le osnovne informacije na to temo, če pa želite izvedeti še kaj več v Google vpišite optimizacija spletnih strani in najdli boste cel kup zanimivih spletnih strani.

Tudi, če vam je optimizacija spletnih strani ‘španska vas’ bom tukaj opisal praktični primer, kako lahko skoraj brez znanja na to temo povečamo obisk svojega bloga.

Jaz pišem svoj blog na naslovu tomazgorec.si, katerega je naslov Tomaž Gorec. Če hočemo, da bo stran čimbolje uvrščena v iskalnikih kot je Google in Njadi.si moramo za svojo stran pridobiti čimveč zunanjih povezav. O brezplačnem pridobivanju zunanjih povezav veliko piše na spletni strani zaslužek.

Prvi pogoj za velik obisk je vsebina. Če ni vsebine tudi obiska ne bo. Pišite o stvareh katere vas zanimajo in na katere se spoznate. Naprimer mene zanimajo potovanja, glasba, šport,…. Ker sem napisal članek na temo športno plezanje, dobim mesečno večji obisk za več kot 70 različnih obiskovalcev. Če tega članka nebi napisal, bi imel moj blog 70 obiskovalcev manj na svojem blogu. Če vpišem v Google ključno besedo ‘plezanje’ sem med zadetki na prvi strani nekje bolj spodaj. Če bi mi uspelo priti višje bi to pomenilo še veliko več obiskovalcev. Predvidevam, da če bi prišel na prvo mesto bi to pomenilo vsaj 300 – 400 obiskovalcev več na mesec. To pa je že nekaj. No pa tudi 70 ni malo! Če imamo 50 takih pripevkov to pomeni 3500 obiskovalcev več na mesec.

Kako pa priti čim višje v iskalnikih? Prva najbolj pomembna stvar je da je v naslovu beseda ‘plezanje’. Druga, tudi zelo pomembna stvar je, da v čalnku dovolj velikokrat uporabite besedo ‘plezanje’. Optimalno je, da beseda ‘plezanje’ zasede 3-6% teksta. Ko sta izpolnjena te dva pogoja pa, morate na ta članek, pridobiti nekaj povezav z besedo ‘plezanje’. Primer: Preberite si moj članek na temo plezanje. Zelo pomembno je da je ‘linkana’ beseda ‘plezanje’! Pazite pa da z ‘linkanjem’ ne boste pretiravali, saj se lahko zgodi, da vas Google zaradi prehitrega pridobivanja povezav briše iz indeksa. Priporočam dve do tri povezave na teden.

Da bo optimizacija spletnih strani (mojega bloga) še boljša, bom naredil povezave še do naslednjih mojih člankov: dino merlin, halid bešlić, hujšanje, delnice krke, indonezija, venezuela,…