Meta description in optimizacija spletnih strani

Pingvin

Optimizacija spletnih strani je proces pri katerem moramo upoštevati čim več SEO pravil. Nekatera SEO pravila so bolj pomebna, druga manj. Seveda je najbolj pomebno, da upoštevamo tista najbolj pomebna SEO (optimizacija spletnih strani) pravila, kot so ključna beseda v naslovu spletne strani, gostota ključnih besed na spletni strani, zunanje povezave,…

Eno od srednje pomebnih SEO pravil je pravilna uporaba META opisa (meta description). Veliko podjetji, katerih dejavnost je optimizacija spletnih strani na to pravilo pogosto pozabijo.

V našem podjetju smo naredili veliko testov, da bi ugotovili kakšen meta opis je najboljši iz SEO vidika. Prišli smo do zaključka, da je najbolje da se meta opis začne z ključno besedo. Če je ključna beseda (ali besedna zveza) kratka je najbolje, da se v opisu ponovi še dvakrat. Drugič na sredini opisa, tretjič pa proti koncu opisa. Če je ključna beseda daljša besedna zveza naj se v meta opisu pojavi dva krat. Drugič naj se pojavi na na začetku druge polovice opisa.

Meta opis naj bo dolg od 150 do maksimalno 165 znakov (z presledki). Meta opis je tisti opis, ki se med zadetki na Googlu (ali drugih iskalnikih) pojavi pod povezavo do vaše strani.

Zelo pomebno za SEO je tudi, da ima vsaka podstran unikaten meta opis, ki se nanaša na temo članka.

Če želite, da bo optimizacija vaših spletnih strani čim boljša, upoštevajte pravilo glede meta opisa.