Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani? Ne nasedajte obljubam!

Garancija je tista, ki šteje!

Glede na to, da ste prišli na to spletno stran, predvidevam, da že poznate izraz »optimizacija spletnih strani« in se verjetno odločate za to izboljšavo na vaši spletni strani.

Če se odločate za optimizacijo spletne strani, potem ste že na pravi poti, da povečate obisk in prodajo vaših storitev oz. izdelkov. Optimizacija spletnih strani je najbolj učinkovita in najcenejša metoda za povečanje obiska in posledično pospeševanje prodaje na vaši strani. Lahko se je lotite sami ali pa to delo prepustite strokovnjakom, sami pa se osredotočite le na svoje stranke in njihovo zadovoljstvo.

Če se optimizacije lotite sami, je potrebna velika mera previdnosti, saj se z različnimi metodami »goljufanja« iskalnikov, hitro doseže ravno nasproten učinek, torej še slabše uvrstitve in v najslabšem primeru izbris vaše strani iz iskalnika. V primeru, da se vseeno želite optimizacije lotiti sami, vam svetujem, da si preberete čim več literature na internetu, saj boste le tako lahko ločili med tistimi članki, ki so koristni in razlagajo prave stvari, ter tistimi, ki vas učijo goljufanja oz. postopkov, ki ne koristijo optimizaciji.

Tako v Sloveniji kot tudi drugje po svetu lahko najdemo nešteto podjetij, ki jim je optimizacija spletnih strani glavna ali stranska dejavnost. Veliko podjetij, ki nudi izdelavo spletnih strani vam poleg tega ponudi tudi optimizacijo. Glede na to, da ste se odločili optimizacijo prepustiti drugemu podjetju oz. »outsource-at«, če se računalniško izrazim, verjetno sami niste strokovnjak na tem področju, torej boste težko ločili med tistimi, ki optimizacijo res »obvladajo« in tistimi, ki jim je optimizacija spletnih strani »španska vas«.

Pomembno je, da pri takšnih podjetjih preverite predvsem:
•    Kaj vam to podjetje »GARANTIRA« oz. jamči in na kakšen način
•    Reference, število le-teh ter uvrstitev na iskalnikih optimiziranih spletnih strani
•    Obseg sprememb (vsebinska optimizacija spletnih strani ali samo pridobivanje povezav)

Prvi pokazatelj kvalitete nekega podjetja je tudi cena. Optimizacija spletnih strani, kjer je cena sumljivo nizka, ne zajema vseh vsebinskih sprememb in popravkov, ki jih je potrebno izvesti na vaši strani. Takšne rešitve so kratkoročne in tudi rezultati so slabi (poceni je drago).

V podjetju Dominatus d. o. o. vam GARANTIRAMO z odlokom plačila, kar pomeni, da večino storitve optimizacije plačate šele takrat, ko se povezava do vaše strani obdrži na prvi strani iskalnikov, pod dogovorjenimi ključnimi besedami. Reference lahko preverite na naši spletni strani, kjer vam nudimo tudi analizo vaše spletne strani. Pri nas vsako stranko obravnavamo individualno, zato je optimizacija spletnih strani prilagojena vaši spletni strani in vašim potrebam. Vedno najprej opravimo vsebinsko oz. »on-site« optimizacijo, šele nato se lotimo »off-site« optimizacije.