Optimizacija spletnih strani za podjetja

Vsi ki se ukvarjamo z optimizacijo spletnih strani smo že imeli izkušnje, da so se pri nas oglasile stranke, ki so si želele, da bo njihova spletna stran na prvih pozicijah pod določenimi ključnimi besedami. V večini primerov je to sicer možno, vendar je Google z novimi posodobitvami tudi te stvari nekoliko otežil.

Sama optimizacija spletnih strani se zaradi tega ni spremenila, spremenilo se je “ocenjevanje” strani, ki zasedajo prve pozicije. Problem se torej pojavi takrat, ko spletna stran naše stranke obiskovalcem ne ponuja tistega kar iščejo.

Google danes to lahko meri in kljub temu, da je optimizacija spletnih strani strank narejena korektno in kvalitetno, se zna pojavit problem, ko stran pride do željenih pozicij in obiska. Google namreč opazi, da obiskovalci strani ne dobijo željene informacije.

Te zadeve razbere iz časa, kako dolgo so obiskovalci na strani, koliko strani si ogledajo ipd. Če stran torej ni uporabna in če obiskovalcem ne ponuja tega kar iščejo, tudi optimizacija spletnih strani ne bo pomagala več. Običajno ali recimo dokaj pogosto je sankcija za to izključitev strani iz indexa. Kar pomeni da kar naenkrat niste več prvi, ampak vas sploh ni. Nekoliko milejša kazen je pozicija tam okoli 50. mesta.

Torej če vaša stran ali stran vaše stranke ni narejena kvalitetno in če strankam ne ponuja informacij, ki jih iščejo, tvegate morebitno kazen, če optimizacija spletnih strani takšno stran pripelje na prve pozicije.

Pri optimizaciji bodite zato v bodoče pozorni tudi na takšne malenkosti.