Optimizacija spletnih strani

Za tiste, ki ne veste kaj je optimizacija spletnih strani, čisto kratek opis.

Za primer vzemimo spletno trgovino gume. V trgovini prodajajo vse vrste avto gum. Če se postavite v položaj kupca, ki želi kupiti gume preko interneta, boste šli na iskalnik Google in vanj vpisali besedo gume. Iskalnik vam bo izpisal zadetke. Predvidevam, da boste najprej pogledali prvi zadetek, nato še drugega in tretjega in se najbrž med temi tremi odločili kje boste kupili. Zelo redko boste šli na drugo ali tretjo stran zadetkov. Drži?

Torej, če hoče spletna stran, ki prodaja pnevmatike kaj prodati mora biti na prvi strani zadetkov. V nasprotnem primeru ne bo posla!

Z optimizacijo spletne strani pa dosežemo, da je stran uvrščena visoko med zadetki.

Primer spletne trgovine z gumami je iz našega podjetja. Kaj mislite koliko zimskih gum smo prodali v enem mesecu ? Ne boste verjeli ! Čeprav smo se z avto gumami začeli ukvarjati šele lansko jesen in nimamo skoraj nobenih izkušenj na tem področju, smo prodali 1450 gum v enem mesecu. Ta prodajni uspeh lahko priprišemo izključno optimizaciji spletne strani.

Za dobre rezultate rabimo vsaj par mesecev, saj je optimizacija dolgotrajno delo. Mi smo za optimizacijo spletne strani na ključne besede gume imeli časa manj kot en mesec, tako da nismo prišli do optimalnih rezultatov. Do nove zimske sezone pa bomo brez težav prišli do optimalnih rezultatov in tokrat je naš cilj prodati 3000 gum, brez enega porabljenega centa za oglaševanje.

Preden začnete brati moj blog, predlagam da si prej preberete več o optimizaciji spletnih strani na drugih straneh. Jaz bom namreč pisal o specifičnih stvareh, ker o osnovah je na internetu že vse stokrat napisano. V Google.si vpišite ‘optimizacija spletnih strani’ pa boste prišli do veliko uporabnih vsebin.